mandag den 6. januar 2014

Flødekarameller

Hjemmelavet flødekarameller smager bare bedre, og så er de oven i købet nemme at lave!

 2,5 dl. piskefløde
250 g sukker
25 g smør
1 vaniljestang
1 knsp. salt

Kom sukkeret i en lille gryde og skru op for middel varme, så sukkeret langsomt smelter. Sukkeret skal blive gyldent - jo mørkere det bliver des kraftigere smag. Herefter tilsættes smørret og det hele røres godt sammen. Hæld så langsomt fløden i og lad det hele koge ca. 10 minutter. Til sidst tilsættes vanilje og salt og massen skal så koge indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen får en grødet konsistens. Temperaturen burde nu være omkring 125°. 
Til slut hældes massen ud på en olieret plade/form, hvor den kan køle af. Massen skal være så kold, at karamellerne kan skæres ud uden at de klistre sammen igen. Skær så karamellerne ud i små firekanter. Kom karamellerne op i en beholder - klistre de for meget, dækkes de med lidt flormelis.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar