Denne cappuccinois er virkelig lækker - cremet med en intens smag af kaffe! MUMS!
4 personer
4 spsk. finmalet, friskmalet kaffepulver
1,5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
1,75 dl flormelis
Kom sødmælk, fløde og kaffepulver i en lille gryde, skru op
for middelsvag varme og lad det netop lige koge op. Tag så gryden af varmen og
lad den stå i 5 minutter, så kaffesmagen kan trække ud i væsken. Herefter sies
grydens indhold gennem en si beklædt med et klæde.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det lyst og
luftigt med en håndmixer. Tilsæt herefter kaffefløden til æggemassen ved at
røre det forsigtigt sammen med en ske. Hæld til sidst det hele gennem en sigte
(uden klæde) over i en ny gryde, og varm massen op under konstant omrøring ved
svag varme indtil cremen er så tyk, at den hænger fast på bagsiden af skeen.
OBS: cremen må ikke varmes for meget op, da den så skiller! Når cremen er tyk tages
den af varmen og stilles til afkøling i mindst 1 time under omrøring, så der
ikke dannes skind. Herefter kommes massen i ismaskinen og indfryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar