tirsdag den 7. januar 2014

Cappuccinois

Denne cappuccinois er virkelig lækker - cremet med en intens smag af kaffe! MUMS! 


4 personer

4 spsk. finmalet, friskmalet kaffepulver
1,5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
1,75 dl flormelis

Kom sødmælk, fløde og kaffepulver i en lille gryde, skru op for middelsvag varme og lad det netop lige koge op. Tag så gryden af varmen og lad den stå i 5 minutter, så kaffesmagen kan trække ud i væsken. Herefter sies grydens indhold gennem en si beklædt med et klæde.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt herefter kaffefløden til æggemassen ved at røre det forsigtigt sammen med en ske. Hæld til sidst det hele gennem en sigte (uden klæde) over i en ny gryde, og varm massen op under konstant omrøring ved svag varme indtil cremen er så tyk, at den hænger fast på bagsiden af skeen. OBS: cremen må ikke varmes for meget op, da den så skiller! Når cremen er tyk tages den af varmen og stilles til afkøling i mindst 1 time under omrøring, så der ikke dannes skind. Herefter kommes massen i ismaskinen og indfryses.    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar