fredag den 20. december 2013

Thai-karrysuppe

Denne karrysuppe indeholder alle de gode smage fra østen: det stærke, sure, søde, salte og bitre. Perfekt til en kold vinterdag, hvis man har god tid til tilberedningen. 

6 personer

Pillet, kogt kyllingefilet/tigerrejer 
1 rødløg, hakket i mindre stykker 
2 gulerødder, hakket i mindre stykker
0,5 porre, hakket i mindre stykker 
1 chili
35 g revet ingefær
Et halvt hvidløg
Saften af 1 lime
4 spsk. rød karrypasta
1 ds. kokosmælk
4 dl. piskefløde
3 spsk. hønsefond-pulver
3 L vand 
10 peberkorn
Nudler
Pillet, kogt kyllingefilet/tigerrejer 

Svits karrypastaen i lidt olie, kom herefter grøntsagerne ved og svits det hele af. Tilsæt så limesaft, kokosmælk, fløde, peberkorn og hønsefond og bring suppen i kog. Lad suppen koge under låg i 2-4 timer. Herefter blendes suppen til den er glat og smages til med salt.
Serveres med kogt, pillet kyllingekød/tigerrejer samt nudler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar