mandag den 16. december 2013

Indisk hummus


4 personer

2 dåser kikærter
½ dl frisk, hakket persille
½ dl frisk, hakket koriander
2 fed, hakket hvidløg
2,5 cm frisk, hakket ingefær
¼ dl tahin
2-3 spsk. olivenolie 
Saften fra 1 citron
Chili efter smag
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt cayenne peber
1 tsk. salt
Frisk, kværnet peber

Put kikærter, hvidløg og olivenolie i foodprocessoren og blend massen godt, indtil den er helt jævn. Tilsæt frisk persille, frisk koriander, ingefær, chili, citronsaft, tahin og de tørre krydderier – blend godt. Hvis hummussen er for tør tilsættes ekstra vand og evt. tahin, indtil den har en passende konsistens – dvs. kan smørres på brød eller bruges som dip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar