I den kolde vintertid er der intet bedre end en suppe at varme sig på. Græskarsuppe er blevet utrolig hip, og jeg er da også helt vild med denne lidt spicy variant!
4 personer
500 g/1 stk. skrællet hokkaido-græskar
1 løg
1 hvidløg
1 stk. tommelfingerstort stykke ingefær
1 tsk. garam masala
½ L hønsefond
1 dl. fløde
Stærk chili efter behov
Saften fra ½ citron
Salt og peber
Hakket koriander
Hak løg, hvidløg, ingefær og græskar i små tern. Steg så løg,
hvidløg, ingefær og garam masala i en stor gryde til løgene bliver bløde. Tilsæt græskartern og steg dem med indtil de er let brunet. Herefter tilsættes fonden og suppen koges til græskarene er møre, hvorefter det hele blendes med en stavblender til konsistensen bliver cremet. Tilsæt til sidst fløde, citronsaft og hakket chili og smag til med salt og peber.
Serveres med hakket, frisk koriander på toppen og groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar