Butter chicken er en super krydret, men samtidig også mild indisk ret, som derfor passer til alle alders klasser.
4-6 personer
6 kyllingebryster
1 L græsk yoghurt
3 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
2 røde chilier
2-3 dåser hk. tomat
1 hønsebouillion-terning
Saften af 2 limes
1 tsk. chilipulver
10 nelliker
10 sorte peberkorn
8 grønne kardemommekapsler
6 lauerbærblade
8 grønne kardemommekapsler
6 lauerbærblade
1 kanelstang
20 mandler
1 spsk. korianderfrø
2 spsk. spidskommen
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. fennikelfrø
100 g smør
Frisk koriander
Skær kyllingen i grove tern og mariner den i limesaft og
hakket chili i 1 time.
Rist alle tørre krydderier på en pande, og rist herefter
mandlerne. Mal krydderier og mandler til en karry i en morter eller en
mini-hakker og bland karryen med yoghurten. Læg kyllingestykkerne i
yoghurt-marinaden i 2-3 timer – gerne natten over.
Steg kyllingestykkerne på en varm pande, så de er gyldne på
alle sider, og læg dem til side.
Skær løg og hvidløg i små tern og steg det gyldent sammen med
revet ingefær i en stor gryde. Kom resten af
karry-marinaden, de hk. tomater og hønsefond ned i gryden sammen med
laurbærblade og kanelstangen og lad saucen koge ind i ca. 1 time under svag varme med låget halvt på. Når saucen er reduceret tilstrækkeligt og har en intens smag tilsættes kyllinge-stykkerne, og saucen koges igennem til kyllingen er mør. Inden servering tilsættes smøren, som cremer saucen.
Serveres
med ris og hakket koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar