mandag den 10. maj 2021

New York frugttærte

Denne sommertærte er utrolig nem at lave og smager himmelsk! En af mine absolutte yndlings! 

8 personer 

 

Dej: 

225 g rørsukker 

175 g mel

175 g smør 

3 æg

Skal fra 1 økologisk citron

1,5 tsk. bagepulver 

1 tsk. vaniljesukker

1 nip salt 

 

Fyld: 

24 halve blommer eller anden frugt fx kirsebær, blåbær eller rabarber 

Saft fra 1 økologisk citron

3 spsk. rørsukker 

1 tsk. kanel

 

Kom rørsukker i en skål sammen med vaniljesukker og citronskal – rør det rundt. Tilsæt blødt smør og pisk til massen er cremet. Tilsæt så mel, bagepulver, æg og salt og pisk masse sammen. Dejen skal være meget tyk! 

Smør en springform, drys den med lidt mel og hæld så dejen i. Skær blommerne i både og fordel dem ovenpå dejen med skærefladen nedad – frugten skal IKKE pressen ned i dejen! Hæld så citronsaften udover kagen og blad derefter sukker og kanel sammen og drys det ud over kagen.

Bages i ovnen ved 175° varmluft i ca. 45 minutter.

Serveres med creme fraiche.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar