torsdag den 2. januar 2014

Bedstemors brune lagkage

Dette er endnu en af min bedstemors klassikere og med god grund! Prøv den!


8 personer

Lagkagebunde:
200 g margarine
4 dl sukker
4 æg
2 dl mælk
6-8 dl hvedemel
10 tsk. kakao
4 tsk. bagepulver

Creme:
250 g smør
250 g flormelis
2 æggeblommer
Vaniljestang

Glasur og krymmel til pynt

Smelt margarinen i en lille gryde og kom det op i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Pisk dejen godt sammen med en håndmixer til den er glat. Smør så 2 ca. 30 cm lange forme og fordel dejen deri. Bages i ovnen ved 150° ca. 30 minutter, til dejen slipper en kødnål.
Pisk smørret til det er let og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en af gangen og pisk godt. Tilsæt flormelis og pisk længe. Smag til med vanilje. 
Lagkagen laves ved at komme et lag smørcreme imellem de to bunde og derefter pynte kagen med glasur og krymmel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar