Der er ikke andet at sige - and er bare lækkert! Prøv denne opskrift på and i rød karry og oplev and på en ny og spændende måde.
4 personer
2 berberiandebryster
Rød karrypasta efter smag
4 tsk. hvidløg, finthakket
2 spsk. galanga, finthakket
1-2 stilke citrongræs, fintsnittet
6 kaffir limeblade, fintsnittet
4 hele nelliker, stødte
2 tsk. spidskommen, stødte
2 tsk. korianderfrø, stødte
1-2 dåser kokosmælk
2 spsk. tomatpure
3-4 spsk. fish-sauce
2 spsk. sukker
4 forårsløg, snittet i 2 cm store stykker
2 gulerødder, snittet i stave
1 squash, snittet i stave
1 dåse babymajs, snittet i stave
250 g champignon, snittet i skiver
Thai-basilikum til pynt
Ris eller nudler til servering
Rids andebrysterne på skindsiden og gnid dem med salt og
peber på begge sider. Læg andebrysterne på en kold pande med skindsiden nedad
og tænd for panden – steg til skindsiden er gylden og vend brystet og steg den
anden side af andebrystet.
Kom olie i en stor gryde/wok og tilsæt
karrypasta, hvidløg, kaffir limeblade, citrongræs, galanga, stødte krydderier
og tomatpure – lad det hele simre et par minutter. Herefter tilsættes squash,
gulerødder og forårsløg, som svitses indtil de er bløde. Nu kommes champignon
ved og steges til de er møre, tilsæt så babymajs og kokosmælk og lad det hele
koge 5-10 minutter. Smag til med fish-sauce og sukker.
Skær andebrysterne i tynde skiver og server sammen med ris/nudler, den spicy sauce og thai-basilikum på toppen.
Skær andebrysterne i tynde skiver og server sammen med ris/nudler, den spicy sauce og thai-basilikum på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar